За період епідемії на Черкащині COVID-19 захворіли 2515 працівників закладів охорони здоров’я

15 лютого 2021

Станом на 15 лютого 2021 року до Управління Держпраці у Черкаській області надійшло 2515 повідомлень від закладів охорони здоров’я щодо гострого професійного захворювання медичних працівників на COVID-19 під час виконання посадових обов’язків.

Відповідно до вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року №337, закладами охорони здоров’я створено комісії та проводяться розслідування по випадках зараження інфекцією COVID-19.

На Черкащині 711 комісій з розслідування гострого професійного захворювання закінчили роботу. За результатами роботи складено 244 акти (Н-1/П) щодо підтвердження гострого професійного захворювання медичних та інших працівників, які були безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та лікування пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19. Крім того, складено 467 актів (Н-1/НП) щодо відсутності зв’язку інфікування з виконанням посадових обов’язків (зокрема, у разі інфікування медика у побуті).

Оперативну інформацію щодо надходження повідомлень про гострі професійні захворювання на COVID-19 під час виконання посадових обов’язків розміщено на офіційному вебсайті Держпраці за посиланням: dsp.gov.ua