Закликаємо роботодавців і працівників посилити контроль за організацією трудового процесу

11 лютого 2021

У найближчі дні в Україні значно погіршаться погодні умови. За прогнозом Черкаського обласного гідрометцентру, на Черкащині очікується ускладнення погодних умов.

12 лютого очікуються сильні снігопади, хуртовини, снігові замети, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, пориви вітру до 15-20 м/с. На дорогах ожеледиця. Очікується приріст снігу до 10-15 см (І рівень небезпечності, жовтий).

На 13 лютого синоптики прогнозується різке зниження температури: вночі до -11-..16° морозу, вдень -8..-13º морозу.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області звертається до водіїв з проханням не виїжджати, якщо немає нагальної потреби.

Управління Держпраці у Черкаській області закликає роботодавців і працівників посилити контроль за організацією трудового процесу, акцентує увагу на питаннях безпеки праці.

З метою недопущення травматизму на робочому місці пропонуємо:

– забезпечити працівників засобами індивідуального захисту;

– забезпечити санітарно-побутові приміщення обігрівальними приладами та огородженнями для них;

– зберігати тепло у виробничих приміщеннях з метою дотримання вимог діючих санітарних норм;

– своєчасно проводити опосвідчення безпечного стану обладнання. Вилучити з експлуатації у разі невідповідності обладнання вимогам безпеки;

– посилити контроль за безпечним виконанням робіт з інструментом та пристроями;

– провести з працівниками позапланові інструктажі з питань охорони праці щодо вимог безпеки та підвищення уваги під час виконання робіт в зимовий період;

– провести цільові інструктажі з питань охорони праці з водіями транспортних засобів щодо особливої пильності та дотриманням усіх правил дорожнього руху в ускладнених зимових погодних умовах;

– забезпечити своєчасне прибирання снігово-льодяних утворень з дахів будівель та споруд;

– підтримувати дороги, проїзди та пішохідні доріжки на підприємстві у належному стані, своєчасно посипати їх матеріалами проти ожеледиці тощо.

Кожне життя безцінне, тому дбайте про безпеку на робочих місцях!