Безпечна експлуатація кисневих балонів – під пильною увагою фахівців Управління

10 березня 2021

Головний державним інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Віктор Ткаченко 9 березня 2021 року провів семінар-нараду на базі Комунального некомерційного підприємства «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги».

Під час превентивного заходу директора підприємства Олександра Федорука, інженера з охорони праці Світлану Авраменко та працівників закладу поінформовано з питань безпечної експлуатації кисневого обладнання.

Увагу присутніх акцентовано на необхідності створення на робочих місцях безпечних та нешкідливих умов праці. Олександр Федорук зазначив, що лікарня нещодавно отримала нові кисневі балони як резервне джерело кисню, тому питання оформлення дозвільних документів для їх безпечної експлуатації наразі особливо актуальне.

Головний державний інспектор Управління Віктор Ткаченко надав консультації з питань реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, дотримання умов зберігання, експлуатації балонів, утримання їх у справному стані, згідно з вимогами нормативно-правових актів з охорони праці, підготовки персоналу для обслуговування кисневого обладнання, виконання заходів щодо безпечного використання кисню та експлуатації посудин, що працюють під тиском.

Інформація до відома

Державною службою України з питань праці розроблено Методичні рекомендації щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем (завантажити рекомендації).