Безпечне застосування електроінструменту обговорено з працівниками смілянського підприємства

15 листопада 2022

Головні державні інспектори Управління Держпраці Іван Варламов і Микола Васенін провели превентивний захід для працівників смілянської філії підприємства з розподілу електроенергії.

Микола Васенін приділив увагу вимогам безпеки під час використання електрообладнання і електроінструменту, акцентував на застосуванні електрозахисних засобів захисту.

Посадовець розповів про заходи з профілактики нещасних випадків на виробництві та наголосив, що на період воєнного стану можливе отримання дозвільних документів за спрощеною процедурою через портал Мінекономіки.

Працівників проконсультовано про дії в разі оголошення повітряної тривоги та відключення електропостачання, про дотримання вимог безпеки під час виконання вантажо-розвантажувальних робіт та роз’яснено актуальні питання випуску транспорту на лінію і допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Про технічний огляд автомобілів йшлося під час консультування працівників ремонтного підрозділу підприємства. Зважаючи на кількість функціональних транспортних засобів, які використовуються на підприємстві, Іван Варламов рекомендував посилити контроль за станом охорони праці, акцентував на забезпеченні працівникам безпечних умов праці.

Окремо обговорили порядок відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів.

У рамках кампанії «Виходь на світло!» нагадали про доцільність використання задекларованої праці та зосередили увагу на перевагах офіційного оформлення трудового договору.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua