Бізнес Черкас проконсультовано щодо ризиків використання неофіційної праці

16 серпня 2022

У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» у Черкасах підприємцям і працівникам сфери торгівлі наголошено на важливості оформлення трудових відносин.

Практичний досвід свідчить, що в закладах торгівлі продавцями часто працюють працівники за цивільно-правовими угодами. Під час проведення інформаційної роботи посадовці Управління роз’яснили основні відмінності між трудовим і цивільно-правовим договорами, поінформували працівників торгівлі про ризики неофіційної зайнятості та трудові права.

Наголошено, що одним з чинників для Перемоги України є міцна економіка та сплата громадянами податків. Кожен українець має розуміти, що задекларована праця – це шлях до незалежної та економічно сильної держави.

Працівникам і роботодавцям запропоновано звертатися до інформаційного порталу Держпраці www.pratsia.in.ua для отримання:

– контактів онлайн консультування;

– відповідей на найактуальніші питання щодо трудових відносин у воєнний час;

– порад вимушеним переселенцям;

– рекомендацій з безпеки праці.

Додаткову інформацію про актуальні зміни у трудових відносинах під час воєнного стану можна дізнатись на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/