Чому краще працювати легально розповіли черкаським роботодавцям

01 вересня 2022

Інспектор праці Управління Держпраці у Черкаській області Марина Шевченко 31 серпня взяла участь у семінарі для роботодавців на базі Черкаського міського центру зайнятості.

Мета заходу – поінформувати роботодавців про переваги офіційного оформлення трудових відносин з працівниками, попередити порушення вимог трудового законодавства, залучити до активного використання електронних сервісів служби зайнятості.

Марина Шевченко нагадала учасникам семінару, що процедура оформлення трудових відносин складається з наступних етапів:

– оформлення розпорядження про прийняття працівника на роботу;

– оформлення трудового договору з працівником (у двох примірниках для кожної зі сторін);

– повідомлення органів ДПС про прийняття працівника на роботу.

У рамках кампанії «Виходь на світло!» роботодавцям також роз’яснено основні аспекти укладання строкових договорів, трудових угод та договорів цивільно-правового характеру. Увагу акцентовано на наслідки використання найманої праці без належного оформлення.

Під час заходу презентовано нові сервіси служби зайнятості для роботодавців, а саме функціонування та переваги електронних кабінетів. Релоковані підприємства та місцевий бізнес, які продовжують вести діяльність в умовах воєнного стану, можуть розмістити вакансію онлайн через електронний кабінет на офіційному вебсайті обласної служби зайнятості: https://chk.dcz.gov.ua, а також у телеграм каналі Черкаського міського центру зайнятості: https://t.me/cherkasyWork

Про зміни у законодавстві під час воєнного стану можна дізнатися на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua