COVID-19 і лісозаготівлі: контрольний перелік заходів профілактики і контролю

16 березня 2021

Міжнародна організація праці і Продовольча та сільськогосподарська організація об’єднаних націй з метою профілактики захворювання працівників розробили рекомендації «COVID-19 і лісозаготівлі: контрольний перелік заходів профілактики і контролю».

Цей контрольний перелік є практичним інструментом, який допоможе роботодавцям і працівникам, що задіяні у лісозаготівельних роботах, оцінювати, реалізувати та безперервно вдосконалювати практичні заходи з метою попередження, контролю та зменшення масштабів поширення СОVID-19, зокрема шляхом співробітництва на рівні підприємств і соціального діалогу.

Він призначений для використання у лісозаготівельній діяльності, зокрема у роботах організованих на базі вахтових поселень і у віддалених та ізольованих районах. Перелік стосується роботодавців і працівників, залучених до лісозаготівель, зокрема підрядників і осіб, зайнятих на тимчасо­вих і сезонних роботах.

Контрольний перелік спрямований на підвищення рівня безпеки робочих місць у лісозаготівельній діяльності і має доповнювати інші керівні документи, застосовувані в цій галузі, наприклад настанови, розроблені національними й регіональними органами влади, галузевими об’єднаннями, організаціями роботодавців і підприємців та організаціями працівників, зокрема галузевими профспілками.

Ознайомитись з рекомендаціями можна за посиланням: «ковід і лісозаготівлі».