До Дня охорони праці проведено превентивні заходи на низці підприємств Черкащини

19 квітня 2021

Посадові особи Управління згідно з Планом заходів із відзначення Дня охорони праці в Україні проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи на підприємствах, в установах і організаціях області. Особливу увагу приділено суб’єктам господарювання сфери сільського господарства, обслуговування, харчової промисловості, будівництва, лісового господарства, в яких відзначається високий рівень виробничого травматизму.

Так, начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Олена Свиридюк 16 квітня 2021 року надала консультації відповідальним особам з питань охорони праці і працівникам Підприємства об’єднання громадян «Черкаситара» Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Рух за рівні можливості».

Фахівець повідомила, що 28 квітня, згідно з Указом Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, відзначається День охорони праці. Цьогоріч Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки і здоров’я на роботі (далі – БЗР) та спрямований на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці. За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз зазначеного заходу у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління запросила керівництво підприємства до участі в онлайн-марафонах, які відбудуться 21 і 27 квітня і стануть майданчиками для обміну передовим досвідом з питань охорони праці. Провідні компанії Черкащини розкажуть про власні досягнення щодо забезпечення безпечних і здорових умов праці на виробництві.

Як наголосила Олена Свиридюк, охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства, а збереження здоров’я та життя працівників залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності.

Превентивні заходи також проведено на базі Державного підприємства «Черкаський експертно-технічний центр Держпраці», ПП «АМТ-Групп», Сільськогосподарських товариств з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Плескачівка», «Агрофірма «Зелевки» та інших.