До уваги керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, виду економічної діяльності

06 листопада 2023

Посадові особи відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці управління інспекційної діяльності у Київській області Центрального міжрегіонального управління Держпраці нагадують: до 1 грудня поточного року потрібно скласти і погодити Акт визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду на наступний рік, та протягом місяця поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам.

Порядок проведення медичних оглядів працівників зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічному обов’язковому медичному огляді осіб віком до 21 року.

Процедуру проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких де є потреба у професійному доборі та осіб віком до 21 року визначено Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій, який затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007№246, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23.07.2007 за №846/14113.

Представники роботодавців у вищезазначений термін повинні надати до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці заяву щодо визначення категорії працівників, які підлягають медичному огляду.

До заяви додаються:

1. Штатний розклад

2. Дані лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях працівників.

Інформуємо, що з метою визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду Роботодавець згідно п.3.1. Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій вище вказаного наказу, надає у відділ з питань гігієни  праці результати лабораторно – інструментальних досліджень умов праці з визначенням шкідливих і небезпечних факторів виробничого середовища та трудового процесу на конкретних робочих місцях працівників.

Детальніше про можливості порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/