Фахівець Управління взяла участь у навчаннях на КП «Черкасиводоканал»

29 квітня 2021

Працівники Комунального підприємства «Черкасиводоканал», залучені до виконання робіт підвищеної небезпеки, 28 квітня 2021 року з нагоди відзначення Дня охорони праці провели навчання з охорони праці та промислової безпеки. До заходу долучилася начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк.

«Щороку на Черкащині ми розслідуємо нещасні випадки на виробництві. Значна частина травматизму – наслідок нехтування працівниками вимог з охорони праці. З метою уникнення виробничого травматизму вкрай важливо проводити профілактичні заходи, зокрема систематичні навчання та тренування працівників», – зазначила Олена Свиридюк.

На тренувальному майданчику, що знаходиться на території підприємства, слюсарі аварійно-відновлювальних робіт провели тренування з виконання газонебезпечних робіт в оглядових колодязях на інженерних мережах міста. Була перевірена забезпеченість засобами індивідуального захисту, наявність необхідного обладнання та організаційні навички. Інспектував працівників начальник охорони праці Комунального підприємсства «Черкасиводоканал» Олег Зеленько.

Під час заходу також провели перевірку практичних навичок працівників – порятунок непритомного з оглядового колодязя. Учасники навчань відмінно справились із завданнями.