Фахівці Управління допомогли АЗС відновити ведення господарської діяльності

31 травня 2022

Фахівці Управління Держпраці в області надали консультативний супровід керівнику черкаського підприємства, що здійснює діяльність з реалізації пального.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Олена Свиридюк проконсультувала керівника підприємства на особистому прийомі в установі, надала практичні поради щодо організації діяльності підприємства під час воєнного стану, запропонувала звертатися до головних державних інспекторів Управління за необхідності.

У 2022 році за результатами позапланової перевірки ТОВ «Юві ойл» фахівцями Держпраці було виявлено низку порушень з охорони праці, що стало перепоною для ведення підприємством господарської діяльності. Наразі завдяки консультаційному супроводу підприємства фахівцями Управління проведено навчання відповідальних осіб товариства з охорони праці, отримано паспорти на вибухозахищене обладнання та технічний звіт (про результати проведення електровимірювальних робіт).

Олена Свиридюк під час робочих зустрічей поінформувала керівника товариства про порядок подання декларації відповідності матеріально-технічної бази з питань охорони праці в електронному вигляді та надала методичну допомогу з її заповнення.

Інформація до відома

В умовах воєнного стану підприємства, що здійснюють оптову торгівлю твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами потребують максимальної уваги з боку органів влади. Відповідаючи на виклики нових реалій, фахівці Управління Держпраці області звертаються до керівників підприємств критичної інфраструктури і пропонують ознайомитися з новими вимогами законодавства до отримання підприємствами дозвільних документів відповідно до постанови Кабміну України №314.

Згідно з документом, «у період воєнного стану право на провадження господарської діяльності може набуватися суб’єктами господарювання на підставі безоплатного подання до органів ліцензування, дозвільних органів та суб’єктів надання публічних (електронних публічних) послуг декларації про провадження господарської діяльності, без отримання дозвільних документів».

Відповіді на найбільш актуальні питання ви можете знайти: