Фахівці Управління взяли участь у перевірці знань працівників електромереж

31 серпня 2022

Посадові особи Управління Держпраці у Черкаській області взяли участь роботі комісії з позапланової перевірки знань з питань охорони праці працівників Відокремленого структурного підрозділу «Уманські енергетичні мережі» Публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго».

Перевірку знань проведено на виконання рішення комісії зі спеціального розслідування нещасного випадку, який стався з працівником підприємства. За результатами спеціального розслідування випадок визнано пов’язаним із виробництвом.

Згідно з тематичним планом навчання, працівники оновили знання:

– правил безпечної експлуатації електроустановок;

– нормативно-правових актів з охорони праці;

– обов’язків служби охорони праці та працівників щодо дотримання вимог електробезпеки;

– порядку проведення розслідування нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві;

– вимог до електрозахисних засобів;

– правил охорони праці під час виконання робіт на висоті тощо.

Під час перевірки знань працівники ВСП «Уманські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» показали високий рівень знань з питань запобігання виробничого травматизму, застосування нормативних документів з охороні праці і вимог з безпеки праці.

За результатами перевірки знань фахівці Управління наголосили, що навчання та систематичне підвищення рівня знань працівників з питань безпечного ведення робіт – важлива умова забезпечення профілактичної роботи на підприємстві щодо запобігання аварій і травматизму на виробництві.

Про зміни у законодавстві під час воєнного стану можна дізнатися на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN   та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua