Фахівців Управління поінформовано щодо алгоритму дій у випадку терористичних актів

16 вересня 2021

Начальник Управління Олена Лазарєва 16 вересня 2021 року провела нараду, під час якої ознайомила фахівців Управління із загальними заходами безпеки у разі виникнення терористичної загрози. Мета наради – посилення контролю за станом безпеки в установі та запобігання терористичних загроз.

Як наголосила очільник Управління, для громадян, які опинилися в екстремальній ситуації, існують певні правила поведінки, що базуються на світовому досвіді. Державний службовець, який їх дотримується, не тільки зберігає власне життя, але й допомагає зберегти життя іншим.

Олена Лазарєва детально пояснила учасникам наради алгоритм дій у випадку виникнення терористичної загрози, пояснила як поводитися у випадку виявлення предмету, схожого на вибухівку тощо.

Фахівці Управління дізналися про заходи профілактики при надходженні повідомлень щодо терористичної загрози у телефонному режимі, про необхідні дії у випадку надходження інформації про можливий теракт, захоплення терористами заручників тощо.

Як підсумувала начальник Управління, у випадку загрози терористичного акту державний службовець повинен зберігати спокій і здатність тверезо оцінювати ситуацію, діяти чітко і зважено.