Флешмоб «#ПрацюйБезпечно»

26 липня 2022

З метою привернення уваги суспільства до актуальних для українських громадян проблем торгівлі людьми та з нагоди відзначення 30 липня Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, фахівці Управління Держпраці у Черкаській області 26 липня провели флешмоб «#ПрацюйБезпечно».

Щоб підвищити обізнаність черкасців з питань протидії торгівлі людьми, після флешмобу фахівці Управління запропонували жителям і гостям міста ознайомитися з брошурами Міжнародної організації праці «Примусова праця: як розпізнати та уникнути».

Інформація до відома

У 2013 році Генеральна Асамблея ООН організувала зустріч на високому рівні для оцінки результатів втілення Глобального плану дій по боротьбі з торгівлею людьми від 30 липня 2010 року і затвердила резолюцію від 18 грудня 2013 року. Резолюція закріпила дату проведення свята (30 липня), представила головні його цілі, описала важливість і механізми боротьби з згубним явищем.

Головною метою, переслідуваної таким рішенням, було підвищення обізнаності суспільства про торгівлю людьми. Незважаючи на те, що епоха держав, заснованих на рабовласницькому устрою, давно залишилася в минулому антилюдяні і злочинні дії сьогодні відбуваються абсолютно у всіх куточках світу. Тіньова злочинна сфера в багатьох державах прийняла масовий характер. Жертвами работоргівлі стають незахищені категорії людей. Відзначення світовою спільнотою цього свята допомагає об’єднати зусилля країн всього світу щодо виявлення і боротьби зі злочинною діяльністю в цьому напрямку.

У цей день Генеральний секретар ООН виступає з посланням. По всьому світі готуються конференції, просвітницькі лекції, форуми, семінари. Громадські рухи публікують відомості про торгівлю людьми, рабство. Влаштовуються благодійні заходи з допомоги жертвам. Вшановують діячів, які внесли істотний внесок у захист постраждалих. Проводяться флешмоби, виставки. Журналісти розповідають про боротьбу з невільничим ринком, життя активістів, які протидіють ганебному явищу.