Як безпечно використовувати медичний кисень роз’яснено працівникам медичного закладу м. Городище

20 квітня 2021

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Віктор Ткаченко провів семінар-нараду для керівництва і працівників Комунального некомерційного підприємства «Городищенське медичне об’єднання» Городищенської міської ради.

Фахівець Управління роз’яснив директору підприємства Віталію Гейку, інженеру з охорони праці Леоніду Помазану та працівникам закладу основні вимоги Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, детально зупинився на заходах з попередження виробничого травматизму під час використання кисню закладами охорони здоров’я.

Віктор Ткаченко поінформував про вимоги до підготовки персоналу для обслуговування кисневого обладнання та до безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском.

Як підкреслив фахівець Управління, до обслуговування кисневих балонів допускаються працівники не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, про що мають відповідне посвідчення.