Як діяти в аварійній ситуації – на АЗС області

02 листопада 2022

Під час воєнного стану актуальним є питання дій працівників потенційно небезпечних об’єктів у разі виникнення надзвичайної (аварійної) ситуації. Фахівці Управління Держпраці систематично проводять тренінги, шляхом контролю правильності та послідовності дій працівників підприємств, що здійснюють торгівлю пальним,  консультують працівників.

Так, головні державні інспектори Управління Держпраці Сергій Крикун, Іван Варламов і Микола Васенін провели робочу зустріч з працівниками АЗС та надали консультаційну допомогу з метою недопущення нещасних випадків на роботі та підвищення обізнаності персоналу з питань безпеки праці.

Учасники зустрічі визначили можливі виробничі небезпеки та вказали на шляхи і порядок їх уникнення. Працівникам надано консультації щодо безпечного проведення газонобезпечних робіт у вибухонебезпечних зонах при зливі нафтопродуктів.

Посадовці нагадали, що декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці можна подати в електронному вигляді через Портал електронних сервісів Мінекономіки: https://my.gov.ua

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua