Як не допустити нещасних випадків на роботі дізналися у м. Черкаси працівники з вадами слуху

22 лютого 2023

Основні вимоги до безпеки на роботі під час воєнного стану розповіли посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час відвідування у м. Черкаси громадської організації, де працюють особи з порушеннями слуху.

Як наголошено під час консультування працівників, особи з інвалідністю мають право на сприятливі умови праці, що дозволить їм в повному об’ємі реалізувати конституційне право на вільний вибір роботи. Роботодавець повинен створювати для працевлаштування осіб з інвалідністю робочі місця, забезпечувати такі умови праці, які відповідали б вимогам їх індивідуальних програм реабілітації, та надавати інші соціально-економічні гарантії, передбачені законодавством.

Працівників з порушеннями слуху проконсультовано з питань безпечного виконання робіт з обслуговування електроустановок. Особливу увагу приділено технічним заходам для безпечного виконання робіт. Обговорено окремі питання безпеки праці під час експлуатації посудин, що працюють під тиском, а також експлуатації електрогенераторів під час аварійного відключення електроенергії.

Посадовці підкреслили важливість належного оформлення трудових відносин, поінформували про соціальні гарантії та трудові права працівників з інвалідністю.

Наголошено на неприпустимості випадків виробничого травматизму, на боротьбі з прихованими нещасними випадками на підприємствах регіону.

Отримати відповіді на актуальні питання можна на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/