Як не потрапити на гачок непорядних роботодавців поінформовано працівників меблевого підприємства

20 липня 2022

Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області за сприяння сільського голови Михайлівської ОТГ Тараса Плужника продовжують інформувати працівників підприємств, розташованих на території громади, про небезпеки неофіційного працевлаштування.

 

Інспектори праці Управління у рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» протягом 11-14 липня провели превентивну роботу на кількох підприємствах ОТГ, зокрема з працівниками меблевого цеху. Учасникам заходів роз’яснено як не стати жертвою примусової праці, як захистити свої трудові права, за якими ознаками розпізнати роботодавців-шахраїв.

Посадовці розповіли як не потрапити на гачок непорядних роботодавців та куди звертатися у разі порушення роботодавцем вимог закону.

У разі виникнення сумнівів щодо запропонованої роботи працівникам запропоновано отримати консультаційну допомогу фахівців Управління за контактами.

Відповіді на найбільш актуальні питання щодо трудового законодавства розміщені на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/ та на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/