Як організувати безпеку навантажувально-розвантажувальних робіт – з працівниками заводу

12 квітня 2023

На безпечному проведенні навантажувально-розвантажувальних робіт та експлуатації вантажопідіймальних механізмів зосередили увагу посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час семінару і консультуванні на робочих місцях працівників заводу з виготовлення ізоляційних матеріалів.

Увагу також акцентували на організаційно-технічних заходах щодо безпеки праці, спрямованих на уникнення ризиків під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком.

На робочих місця оглянули умови праці, проконсультували працівників щодо організаційних заходів щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників під час експлуатації вантажопідіймального устатковання в умовах воєнного стану.

Роботодавця і працівників проконсультували щодо запобігання нещасних випадків на підприємстві, наголосили на неприпустимості випадків прихованого травматизму та відповідальності у разі використання незадекларованої праці.

Порадили користуватися чек-листами видів робіт, розміщеними на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/safe_work.php