Як уникнути ризиків під час зберігання агрохімікатів роз’яснили працівникам хімічного підприємства

16 березня 2023

Консультації з питань безпечного зберігання агрохімікатів та запобігання травматизму на роботі надали посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці працівникам підприємства з оптової торгівлі хімічними продуктами.

Наголосили, що до роботи з агрохімікатами допускаються особи, які пройшли медогляд, мають індивідуальні засоби захисту, спецпідготовку та відповідні посвідчення, отримали допуск та наряд на виконання робіт з хімпродуктами.

Роз’яснили актуальні питання вимог безпеки під час робіт зі зберігання та застосування агрохімікатів та аміачних добрив, ознайомили зі змінами і вимогами законодавства під час воєнного стану, роз’яснили вимоги щодо організації безпечної експлуатації транспорту під час транспортування агрохімікатів і добрив.

Проконсультували щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками, поінформували щодо неприпустимості випадків прихованого травматизму на підприємстві.

Уточнили низку питань щодо дотримання заходів профілактики профзахворювань та подання декларації відповідності МТБ вимогам законодавства з охорони праці.

Більше інформації з питань безпеки праці і трудового законодавства – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php