Які заходи убезпечують працівників під час роботи – на підприємстві з утилізації небезпечних відходів

15 вересня 2022

Головний державний інспектор Управління Держпраці Сергій Крикун надав технічні консультації відповідальній особі і працівникам підприємства, що здійснює збирання та утилізацію небезпечних відходів.

Під час превентивного заходу наголошено на безпеці праці і заходах з попередження виробничого травматизму під час експлуатації потенційно небезпечних об’єктів, виконання робіт підвищеної небезпеки, зокрема газонебезпечних робіт.

На робочій зустрічі з керівником підприємства посадовець ґрунтовно роз’яснив порядок отримання дозвільних документів та можливість декларування робіт з підвищеною небезпекою електронним шляхом.

Фахівець закликав дбати про особисту безпеку працівників та дотримуватися вимог нормативних актів з питань охорони праці щодо безпечної і безаварійної експлуатації обладнання, яке використовується на потенційно небезпечному об’єкті. Крім того, увагу привернуто до питання належного і у достатній кількості використання засобів індивідуального захисту.

Більш детально про вимоги безпеки праці під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: http://www.pratsia.in.ua/