Інформаційні заходи щодо безпечного використання медичного кисню проведено у лікарнях м. Городище і м. Звенигородка

23 листопада 2020

Головні державні інспектори Управління Андрій Гріненко і Василь Штанько провели інформаційно-роз’яснювальні заходи для керівників і працівників Комунальних некомерційних підприємств «Городищенське медичне об’єднання» Городищенської міськради та «Звенигородська центральна районна лікарня» Звенигородської райради.

Увагу учасників заходів акцентовано на вимогах до кисневих балонів та трубопроводів з киснем. Як відзначено, кожен суб’єкт господарювання, підприємство, установа, організація, заклад охорони здоров’я, що експлуатує, зберігає, транспортує тощо) кисневі балони (блоки балонів) чи кисневі трубопроводи, повинно розробити відповідні інструкції з охорони праці з урахуванням конкретних умов безпеки їх експлуатації, що діють у межах підприємства. Крім того, фахівці Управління навели приклади основних небезпек і заборон під час роботи з киснем.

Керівник підприємства наказом призначає відповідальних працівників: за справний стан і безпечну експлуатацію кисневих трубопроводів, посудин, що працюють під тиском та балонів; за транспортування, здачу під наповнення і отримання наповнених кисневих балонів.

Під час заходів зазначено, що починаючи з 16.01.2020 р., відповідно до Технічного регламенту обладнання, що працює під тиском, змінено вимоги щодо маркування обладнання національним знаком відповідності.

Превентивні заходи проводяться у закладах з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.