Інспектори праці проконсультували понад 470 представників бізнесу

01 серпня 2022

З 1 липня, з початку інформаційної кампанії «Виходь на світло», фахівці Управління Держпраці провели більше 470 робочих зустрічей з керівниками і представниками суб’єктів господарювання області.

Роботодавці отримали можливість під час інформаційних візитів поспілкуватися з фахівцями Управління Держпраці, отримати консультації з питань безпечної організації виробничих процесів в умовах воєнного стану та змін трудового законодавства.

Працівників і роботодавців Черкащини під час зустрічей цікавили питання особливостей працевлаштування у період воєнного стану, надання відпусток, звільнення, дистанційної форми роботи, укладання цивільно-правового та трудового договору, належних умов праці, використання засобів індивідуального захисту, оплати праці під час простою підприємства, порядку направлення до Держпраці скарги на роботодавця тощо.

Під час особистого консультування інспектори праці надали ґрунтовні відповіді, роз’яснили працівникам переваги офіційного оформлення трудових відносин, їх трудові права і соціальні державні гарантії.

Більше інформації та рекомендацій щодо трудових відносини у період воєнного стану можна отримати за посиланням: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/ та на сайті Держпраці: https://pratsia.in.ua/