Керівництво Управління взяло участь у вебінарі «Психологічна підтримка працівників в умовах воєнного стану»

01 квітня 2022

Перший заступник начальника Управління Ірина Щербата та заступник начальника Марина Жаркова 1 квітня взяли участь у вебінарі Олени Росінської «Психологічна підтримка працівників в умовах воєнного стану». Організатор заходу – Редакція журналу «Охорона праці».

У вебінарі на платформі ZOOM також мали можливість взяти участь представники підприємств, установ, організацій України. Основна мета заходу – запобігти розвитку стресових станів у працівників, мінімізувати ризики на роботі, уникнути негативних наслідків для здоров’я.

Доцент кафедри журналістики та нових медіа Київського університету імені Бориса Грінченка, медіапсихолог, практичний психолог, кандидат наук Олена Росінська акцентувала увагу на особливостях психологічних реакцій на травматичну подію у людей, висвітлила основи психологічної допомоги працівникам, що зазнали стресу і шоку.

Під час вебінару учасники дізналися про професійно-психологічний добір в умовах воєнного стану, вплив виробничих чинників на психологічний стан працівників, про можливості налагодження взаємодії.
Як відзначила спікер, психологічне здоров’я в умовах інформаційного тиску надзвичайно важливе як для роботодавців, так і для працівників.