Консультативна допомога інспекторів праці – про переваги офіційної зайнятості

01 листопада 2022

З метою детінізації зайнятості фахівці Управління Держпраці у рамках кампанії «Виходь на світло!» проводять консультування працівників і роботодавців про вимоги трудового законодавства, зокрема під час воєнного стану.

Інспектори праці попереджають про ризики використання незадекларованої праці, закликають запобігати ризикам тіньової зайнятості і примусової праці шляхом офіційного укладення трудового договору.

Роботодавцям Черкаської області надано консультації щодо прийому на роботу та звільнення, оплати праці, відпусток, медоглядів, простою, режиму роботи у воєнний час тощо.

Працівникам роз’яснено трудові права і обов’язки, запропоновано ознайомитися із інформаційними буклетами Міжнародної організації праці щодо шляхів уникнення примусової праці і ризиків неофіційної зайнятості.

Отримати індивідуальну консультацію фахівців Управління можна у дистанційному режимі через сервіс «Інтерактивний інспектор» за контактами:

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua