МОП: комунікаційна стратегія Держпраці на 2023-2026 роки сприятиме захисту трудових прав працівників та прозорості бізнесу

31 жовтня 2022

Усе більше роботодавців і працівників потребують актуальної й надійної інформації про трудові відносини, безпеку і здоров’я на роботі в Україні. Фахівці Держпраці – надійне джерело інформації, і про це треба інформувати працівників і роботодавців.

Щоби краще сприяти захисту трудових і соціальних прав працівників, а також безпечності та прозорості бізнесу – через консультування, інформування та контроль за додержання законодавства про працю – Держпраці, за підтримки досвідчених комунікаційних експертів та Проєкту Міжнародної організації праці (далі – МОП), що фінансується ЄС, розробила комунікаційну стратегію на 2023–2026 роки.

Це результат майже річної роботи. Розроблення стратегії йшло паралельно з навчальним курсом. Фахівці з комунікації Держпраці з різних регіонів України покроково вивчали алгоритм розроблення стратегії. Вони генерували ідеї й обговорювали креативні концепції, які лягли в основу стратегії. Такий підхід дав змогу врахувати особливості роботи «в полях», розробити реалістичний план комунікацій, а також підготувати команду Держпраці до його ефективного втілення.

Відтепер у Держпраці є всі необхідні інструменти й знання, щоб злагоджено будувати імідж сучасної служби, що сприяє покращенню умов праці в Україні, а також оперативно і якісно інформувати про зміни в законодавстві про працю.

За матеріалами: Міжнародної організації праці

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua