На Черкащині кампанія «Виходь на світло!» допомогла офіційно працевлаштуватися понад 1 тис. працівникам

24 жовтня 2022

Інформування працівників підприємств і роботодавців Черкащини про ризики неофіційної зайнятості в рамках кампанії «Виходь на світло!» триває в Україні з 1 липня 2022р. Фахівці Управління Держпраці продовжують переконувати учасників виробничих процесів у необхідності офіційного оформлення трудових договорів, надавати консультації на робочих місцях. Наразі 1017 працівників області легалізовано після інформаційних візитів інспекторів праці.

Крім того, наслідком превентивної роботи посадовців Управління Держпраці є краща поінформованість працівників про трудові права і соціальні гарантії, бажання захистити їх у майбутньому шляхом письмового укладення трудового договору з роботодавцем.

Роботодавцям області наголошено на відповідальності за порушення вимог трудового законодавства, збереженні рівня безпеки праці працівників та стабільності економіки.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua