На Черкащині кампанією «Виходь на світло!» охоплено понад 2,5 тис. осіб

15 липня 2022

Фахівці Управління Держпраці проводять посилену роз’яснювальну роботу для працівників і роботодавців регіону у рамках кампанії «Виходь на світло!».

Заходи спрямовані на запобігання тіньовій зайнятості та на інформування громадян про ризики незадекларованої праці. Наразі кампанією охоплено понад 2,5 тис. працівників, роботодавців та осіб, що наразі шукають місце роботи.

Під час проведення роз’яснювальних заходів інспекторами праці Управління особливу увагу приділено закладам торгівлі, громадського харчування та надання послуг населенню.

Посадовці під час робочих зустрічей налагоджують з працівниками і бізнесом конструктивний діалог, надають консультації, роз’яснюють вимоги законодавства. До працівників підприємств Черкащини донесено, що офіційне оформлення трудових відносин дозволить їм захистити власні трудові права та соціальні гарантії.

Роботодавців поінформовано про можливість отримання безкоштовної консультації з питань безпеки праці і трудового законодавства через сервіс «інтерактивний інспектор», контакти якого розміщено на інформаційному порталі Держпраці: http://pratsia.in.ua

Роз’яснення з актуальних питань трудового законодавства під час воєнного стану можна отримати на сайті Держпраці.