На Черкащині консультаційну допомогу надано підприємству зі зберігання зерна

03 серпня 2022

Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області Іван Варламов і Василь Базильський засобами електронного зв’язку провели інформаційну роботу з керівництвом елеватора щодо дотримання вимог законодавства з охорони праці під час виконання робіт зі зберігання та переробки зерна.

Представник підприємства повідомив, що за підсумками раніше проведених роз’яснювальних заходів суб’єктом господарювання вже подано Декларацію про провадження господарської діяльності, яка є тимчасовою заміною дозвільним документам. Онлайн подання декларації передбачено постановою Кабміну України від 18 березня 2022 р. №314 і дозволяє бізнесу безперешкодно працювати під час воєнного стану за відсутності дозвільних документів.

Під час онлайн-зустрічі головні державні інспектори Управління наголосили на необхідності дотримання вимог законодавства з безпеки праці. Як відзначив Іван Варламов, з метою уникнення виробничого травматизму, під час виконання робіт необхідно огороджувати рухомі частини виробничого устаткування, виступаючі кінці валів, відкриті передачі (шківи, паси), натяжні станції стрічкових транспортерів, привідні (натяжні) барабани та інші елементи, що являють собою джерело небезпеки.

Василь Базильський підкреслив важливість дотримання вимог Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт під час навантаження і розвантаження зерна і продуктів його переробки механізованим способом за допомогою підйомно-транспортного устаткування та засобів малої механізації.

Роз’яснювальні і рекомендаційні матеріали Держпраці з питань отримання адмінпослуг можна переглянути на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/ та на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/