На Черкащині переміщені особи отримують консультації щодо безпечного пошуку роботи

01 квітня 2022

Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області проводять консультаційну роботу серед тимчасово переміщених осіб, які змушені покинути домівку через війну.

Такі особи під час пошуку роботи є психологічно вразливими і можуть стати жертвами шахраїв, потрапити до трудового чи сексуального рабства, – про це попередили переселенців посадові особи Управління під час проведення роз’яснювальної роботи у центрах зайнятості та гуманітарних центрах органів місцевого самоврядування.

Так, 31 березня головні державні інспектори Управління Іван Варламов та Микола Мирошниченко провели низку інформаційно-роз’яснювальних заходів для тимчасово переміщених осіб з метою запобігання торгівлі людьми у Шполянській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості, Шполянській міській раді об’єднаної територіальної громади, Звенигородському центрі надання адміністративних послуг.

Під час зустрічей з переміщеними особами їм надано пам’ятки щодо безпечного пошуку роботи та запрошено, за необхідності, звертатися до посадових осіб Управління через сервіс «інтерактивний інспектор» за наступними контактами: http://ck.dsp.gov.ua/main-news/posadovi-osoby-upravlinnia-pratsiuiut-u-dystantsiinomu-rezhymi/