На Черкащині під час тренінгу закріпили навички безпечного виконання газонебезпечних робіт

24 квітня 2023

Проведення газонебезпечних робіт з дотриманням вимог безпеки праці опрацювали фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час тренінгу з працівниками підприємства з виробництва мінеральних добрив. Тренінг проведено у Черкасах на об’єкті підвищеної небезпеки 1 класу.

Перед початком тренінгу висвітлили основні небезпеки, які можуть виникнути при виконанні газонебезпечних робіт та робіт в задимленому просторі, вказали на шляхи недопущення ризиків на робочому місці, розповіли про підготовку та порядок проведення таких робіт.

Працівники відпрацьовували виконання робіт підвищеної небезпеки в умовах закритого простору, порядок дій бригади у разі настання аварійної ситуації, зосередилися на алгоритмі надання першої домедичної допомоги працівнику, що «втратив свідомість».

По завершенні тренінгу наголосили, що працівники, які систематично проходять практичну підготовку, краще підготовлені для виявлення потенційних небезпек і своєчасного вжиття відповідних заходів безпеки для запобігання негативних наслідків.

Переглянути відео тренінгу: https://www.youtube.com/watch?v=ALUTEpurveM

Відповіді на найпоширеніші питання з безпеки праці розміщено на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/faq.php