На Черкащині підвищено рівень обізнаності з трудових питань працівників торгівлі

20 липня 2022

У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» інспектори праці Управління Держпраці в області надали консультації з питань трудового законодавства під час воєнного стану працівникам сфери торгівлі Черкащини.

Значне зацікавлення у працівників торгівлі викликав сервіс Держпраці «Інтерактивний інспектор» та можливість отримати консультацію на робочому місці. З цією метою посадовці Управління відвідали торговельно-розважальні центри, ринки, магазини тощо.

У липні фахівцями Управління надано понад 700 консультацій, зокрема дистанційним шляхом, що стосувалися питань праці, оформлення трудових відносин, надання щорічної і додаткової відпусток, нарахування заробітної плати, індексації, оплати лікарняних, допомоги по безробіттю, призупинення дії трудового договору, простою, проведення медоглядів та інше.

Під час спілкування з продавцями їх попереджено про негативні наслідки тіньової зайнятості та закликано офіційно оформити трудові відносини. Тільки офіційне працевлаштування гарантує працівнику гідні умови праці, захист трудових прав і соціальні гарантії, передбачені законодавством.

Відповіді на найбільш актуальні питання щодо трудового законодавства розміщені на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/ та на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/