На Черкащині понад 3 тис. переміщених осіб надано консультації з питань безпечного пошуку роботи

10 червня 2022

На Черкащині продовжують консультувати внутрішньо переміщених громадян, які були змушені залишити домівки через активні бойові дії.

Під час зустрічей з понад 3370 переселенцями фахівці Управління Держпраці застерегли щодо ризиків неофіційної зайнятості, попередили про шляхи уникнення трудового рабства.

Робочі зустрічі проведено спільно з соціальними партнерами, зокрема представниками обласного центру зайнятості, органів місцевого самоврядування. Під час заходів надано консультації з питань працевлаштування, заборгованості з виплати зарплати, звільнення, щорічної відпустки тощо.

Учасникам зустрічі окреслено можливості щодо шляхів дистанційного отримання консультацій Держпраці. Повідомлено, що для розширення консультаційної підтримки роботодавців і працівників у період воєнних дій Держпраці запустила нову інформаційну кампанію «Україна працює!».

Відповіді на найпоширеніші питання з трудового законодавства і безпеки праці в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua