На Черкащині працівників поінформували, як захиститися від мобінгу і дискримінації на роботі

22 липня 2024

Про недопущення мобінгу і трудової дискримінації інспектори праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці поінформували на превентивних заходах працівників і роботодавців Черкас.

Під час консультування посадовці наголосили на важливості створення на роботі комфортного робочого середовища, де кожен працівник має безпечні умови праці, належну заробітну плату та можливості професійного розвитку.

Інспектори розповіли працівникам, що таке мобінг та які негативні наслідки він може мати. Посадовці також надали рекомендації щодо недопущення дискримінації і мобінгу, попередили роботодавців про відповідальність за вчинення мобінгу.

На завершення консультування наголосили, що кожен працівник має право на гідні умови праці та на захист честі і ділової репутації. Для захисту своїх прав працівник може звернутися до Держпраці або до суду.

Інформаційно-роз’яснювальні заходи спрямовані на захист трудових прав працівників, легалізацію зайнятості та дотримання працівниками і роботодавцями вимог законодавства про працю.

Детальніше про актуальні питання зайнятості – на інформаційному порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua