На Черкащині триває роз’яснювальна робота щодо запобігання нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів

17 березня 2021

Головний державний інспектор Управління Іван Варламов провів робочу зустріч з відповідальною особою з питань охорони праці Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кам’янської міської ради» та надав технічні консультації керівництву і відповідальним особам установи.

З метою недопущення настання нещасних випадків фахівець Управління попередив про можливі небезпеки, що виникають під час транспортування, зберігання та використання кисню, та поінформував про заходи, які необхідно вжити для їх запобігання.

Особливу увагу Іван Варламов акцентував на безпечному зберіганні та використанні кисневих балонів, трубопроводів та кисневих концентраторів. Фахівець наголосив, що під час експлуатації кисневих концентраторів необхідно дотримуватися наступних вимог безпеки:

– перед проведенням очищення чи обслуговування необхідно вимикати кисневий концентратор з електромережі;

– забороняється зберігати легкозаймисті матеріали поблизу з кисневим концентратором;

– поряд із кисневим концентратором не можна користуватися вогнем і палити;

– не дозволяється захаращувати доступи до кисневого концентратора.

Іван Варламов надав консультації щодо належного зберігання кисневих балонів, з питань ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки, неухильного виконання вимог Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.

Як підкреслив головний державний інспектор Управління, від безпечної експлуатації кисневого устаткування залежать життя пацієнтів, які отримують медичну допомогу у закладі, тому не варто нехтувати правилами безпеки.