На хімічному підприємстві фахівці Управління розповіли про нові можливості для бізнесу

02 вересня 2022

Керівники структурних підрозділів Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк та Ірина Лучицька провели комплексну превентивну роботу з працівниками ТОВ «Черкаський завод автохімії». До заходу долучилися представники Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Підприємство здійснює виробництво хімічної продукції для автотранспорту та поліетиленової тари.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк акцентувала увагу на питаннях безпечного виконання робіт, пов’язаних з оглядом, чищенням, ремонтом, розгерметизацією технологічного обладнання, комунікацій, в тому числі роботи всередині ємностей.

Крім того, з відповідальною особою з питань охорони праці підприємства обговорено практичні моменти забезпечення працівників засобами індивідуального захисту у необхідній кількості, їх правильного використання та порядок проведення періодичних медоглядів.

Учасників заходу поінформовано про порядок отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та/або на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки та подання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Про проведення в області інформаційної кампанії «Виходь на світло!» повідомила присутніх начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Ірина Лучицька. Фахівець висвітлила основні переваги офіційного працевлаштування, надала консультації з питань змін у трудовому законодавстві.

Детальніше про актуальні питання безпеки праці і трудових прав можна дізнатися на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN   та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua