На неприпустимості нелегальної зайнятості наголошено працівникам відділень ТОВ «Нова пошта» у м. Золотоноша

17 листопада 2020

Фахівці Управління проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання сфери транспорту та кур’єрської діяльності щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин. Серед суб’єктів господарювання, охоплених проведенням інформаційної кампанії, – філії ТОВ «Нова пошта», що здійснює кур’єрську діяльність.

У м. Золотоноша низку поштових відділень відвідав інспектор праці Управління Віктор Ткаченко, який акцентував увагу роботодавців на відповідальності за порушення вимог трудового законодавства, ризиках та наслідках використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин.

«Незадекларована зайнятість для працівника – це втрата всіх соціальних гарантій у сфері праці та права на пенсійне забезпечення. Для роботодавця використання праці неоформлених працівників – це ризик накладення фінансових санкцій», – підкреслив під час зустрічей з працівниками і роботодавцями Віктор Ткаченко.

Фахівець поспілкувався з працівниками та кур’єрами, роз’яснив негативні наслідки незадекларованої зайнятості та наголосив на обов’язковості дотримання карантинних вимог безпеки.