На радіо Суспільне говорили, як уникнути небезпечних ситуацій при пошуку роботи за кордоном

19 липня 2024

Інспектор праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Юлія Проник та ведучий радіо «Суспільне: Черкаси» Іван Лила роз’яснили черкасцям, як уникнути примусової праці та безпечно шукати роботу за кордоном.

Спікери з’ясували, на що варто звертати увагу під час пошуку роботи за кордоном та як уникнути неприємних ситуацій при працевлаштуванні. Інспектор розповіла, за якими ознаками можна визначити роботодавця-шахрая та уникнути ризиків потрапити у трудове рабство.

Посадовець наголосила, що офіційне працевлаштування є важливим етапом при пошуку роботи, оскільки дозволить за кордоном належно захистити трудові права працівника.

Крім того, Юлія Проник поінформувала про превентивні заходи, які проводяться на регіональному рівні спільно з міграційною службою та поліцією задля недопущення торгівлі людьми.

Для отримання консультацій слухачам радіо запропонували звертатися до фахівців Держпраці через сервіс на інформаційному порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua