На вебінарі роз’яснено вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 року №77

12 березня 2021

Державне підприємство «Головний навально-методичний центр Держпраці» 11 березня 2021 року провело вебінар на тему: «Роз’яснення вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, із змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 року №77».

Державну службу України з питань праці на вебінарі представила заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк, керівник відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Держпраці Володимир Палун та заступник начальника вищевказаного відділу Юрій Мар’єнко.

Черкащину на вебінарі представили директор ДП «Черкаський ЕТЦ» Сергій Бондаренко, заступник директора підприємства Ігор Береславський, начальник відділу експертиз ДП «Черкаський ЕТЦ» Діана Гречина, завідувач сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Черкаській області Василь Юрченко та головний державний інспектор Управління Євгеній Нагорний.

Спікери вебінару роз’яснили основні актуальні моменти:

– застосування Переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки;

– порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки, що зазначені у групі А додатка 2, або на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, що зазначені у групі А Переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. №77;

– порядку подання декларації на виконання робіт підвищеної небезпеки, що зазначені у групі Б додатка 2 та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, зазначених у групі Б Переліку, машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

До обговорення актуальних питань долучилися понад 200 підприємств, установ, організацій та експертно-технічних центрів України.

За підсумками вебінару на вебсайті Держпраці будуть оприлюднені відповіді на питання, розглянуті під час онлайн зустрічі.