Наслідки неофіційної зайнятості роз’яснили працівникам м. Золотоноша фахівці Управління

08 червня 2021

Головні державні інспектори Управління за активної участі органів місцевого самоврядування та служби зайнятості провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб´єктів господарювання м. Золотоноша. Наслідки і ризики незадекларованої праці роз’яснено 38 найманим працівникам сфери торгівлі, надання послуг населенню, громадського харчування тощо.

Як наголосили інспектори праці Управління Марина Шевченко і Костянтин Опарін, якщо людина погоджується виконувати роботу без трудового договору, то не може розраховувати на гідні умови та виконання усіх усних домовленостей з роботодавцем. Такого «тіньового працівника» роботодавець може необґрунтовано звільнити без повідомлення, оштрафувати, не заплатити лікарняні, відпускні тощо.

Надалі посадові особи Управління проведуть інспекційні відвідування суб´єктів господарювання, які використовують найману працю, але трудові договори з працівниками не уклали.

Держпраці вкотре закликає роботодавців і працівників не намагатися обійти вимоги законодавства та укладати з найманими працівниками трудові договори.