Обізнаність бізнесу Черкащини з питань ринкового нагляду підвищено під час інформаційної кампанії

14 квітня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, в рамках інформаційної кампанії, провели низку превентивних заходів, спрямованих на підвищення обізнаності підприємців Черкащини – споживачів (користувачів) нехарчової продукції щодо вимог відповідності продукції, представленої на ринку, яка підпадає під дію Технічного регламенту безпеки машин.

Під час спілкування з підприємцями розглянули питання відповідності заводської інформаційної таблички на машинах пункту 53 Технічного регламенту безпеки машин.

Наголосили, що усі машини повинні мати видиме, розбірливе та незмивне маркування українською мовою, яке містить такі дані:
– найменування та місцезнаходження виробника та в разі необхідності його уповноваженого представника;
– найменування машини;
– маркування знаком відповідності технічним регламентам згідно з пунктом 23 Технічного регламенту безпеки машин;
– позначення серії або типу;
– серійний номер (за наявності);
– рік вироблення, тобто рік, у якому виробничий процес завершено.

Нагадали про знак відповідності технічним регламентам, який повинен бути нанесений на машинах, що відповідають застосовним вимогам Технічного регламенту, згідно пункту 23 Технічного регламенту.

Повідомили, що згідно з постановою Кабміну України від 13.03.2022 р. №303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», Держпраці припинено проведення планових та позапланових заходів державного ринкового нагляду на період дії воєнного стану.

Більше інформації з ринкового нагляду – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua