Операція «Мігрант»: на Черкащині підбили підсумки інформаційних заходів

29 липня 2024

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці завершили проведення інформаційних заходів в рамках кампанії «Мігрант», спрямованої на ознайомлення іноземців з нормами міграційного та трудового законодавства. Про це йшлося в ефірі радіо Суспільне:Черкаси.

Інспектор праці Юлія Проник розповіла слухачам радіо, що до реалізації кампанії на Черкащині були залучені працівники Придніпровського відділу у м. Черкаси Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби України.

З іноземцями, що здійснюють господарчу діяльність на Черкащині, посадовці провели роз’яснювальну роботу. З метою протидії нелегальній міграції, під час відвідувань роботодавців фахівці надали консультації щодо порядку укладання трудових договорів з іноземцями.

Відтак, в межах операції «Мігрант» міграційною службою на Черкащині притягнуто до адміністративної відповідальності чотирьох порушників міграційного законодавства: трьох неврегульованих мігрантів та громадянку України як приймаючу сторону.

Актуальна інформація з питань трудового законодавства – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua