Оперативна інформація про стан захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед медичних працівників

19 березня 2021

Станом на 19 березня 2021 року до Управління надійшло 2664 повідомлень про інфікування медичних працівників гострою професійною хворобою COVID-19.

Завершено 949 розслідувань, з яких 303 визнано пов’язаними з виконанням професійних обов’язків і 646 – не пов’язаними.

Відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, в Управлінні утворено комісії зі спеціального розслідування випадків гострого професійного захворювання медичних працівників зі смертельним наслідком.

Із 22 розпочатих розслідувань своєчасно завершено розслідування 15 випадків гострого професійного захворювання медичних працівників зі смертельним наслідком. Із виконанням професійних обов’язків пов’язано 5 випадків гострого професійного захворювання зі смертельним наслідком.

Триває інформаційно-роз’яснювальна робота посадових осіб Управління з керівництвом і відповідальними особами закладів охорони здоров’я з питань профілактики захворюваності на COVID-19.

Інформація до відома

Громадянам для профілактики захворювання слід дотримуватися стандартних рекомендацій:

– часто мийте руки або обробляйте їх дезінфікуючими засобами;

– під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою, уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

– якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря;

– не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.