Оперативна інформація про стан захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед медичних працівників

23 грудня 2020

Станом на 23 грудня 2020 року до Управління надійшло 2040 повідомлень про інфікування медичних працівників гострою професійною хворобою COVID-19. За участі посадових осіб Управління закладами охорони здоров’я утворено 2040 комісій з розслідування випадків захворювання медичних та інших працівників. Завершено 355 розслідувань, з яких 137 визнано пов’язаними з виконанням професійних обов’язків і 218 – не пов’язаними.

Відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, в Управлінні утворено 16 комісій зі спеціального розслідування випадків гострого професійного захворювання медичних працівників зі смертельним наслідком.

Із 16 розпочатих розслідувань своєчасно завершено розслідування 6 випадків гострого професійного захворювання медичних працівників зі смертельним наслідком. Із виконанням професійних обов’язків пов’язано 1 випадок гострого професійного захворювання зі смертельним наслідком.

Триває інформаційно-роз’яснювальна робота посадових осіб Управління з керівництвом і відповідальними особами закладів охорони здоров’я з питань профілактики захворюваності на COVID-19.