Основні заходи з безпеки праці обговорено з працівниками АЗС-АГЗП

27 жовтня 2022

Консультації з питань безпечного виконання робіт працівниками підприємства з торгівлі пальним надала працівникам АЗС-АГЗП начальник відділу Управління Держпраці Олена Свиридюк.

Особливу увагу приділено безпечному виконанню робіт з підвищеною небезпекою та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки, зокрема безпечній експлуатації технологічного устаткування АЗС.

Фахівець Управління наголосила, що під час виконання газонебезпечних робіт задля ефективного проведення профілактики нещасних випадків необхідно усунути наявні шкідливі та небезпечні фактори, які можуть стати причинами травмування працівників чи отруєння. Заборонено допуск до виконання робіт підвищеної небезпеки осіб, які не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці, підкреслила фахівець.

Основними причинами виробничого травматизму є незадовільна організація робіт підвищеної небезпеки відповідальним особами підприємств та виконання робіт без засобів індивідуального захисту.

Крім того, Олена Свиридюк розповіла про проведення в Україні кампанії «Виходь на світло!»,  наголосила на перевагах офіційної зайнятості.

Під час зустрічі працівникам АЗС-АГЗП надано вичерпні відповіді на питання щодо вимог чинного законодавства з охорони праці та прав працівників, передбачених трудовим законодавством.

Більше роз’яснень з питань безпеки праці та трудового законодавства – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua