Пам’ятка з кібергігієни для тих, хто виїжджає за кордон

26 липня 2022

З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, що відзначається 30 липня, на Черкащині проходить інформаційна кампанія з питань протидії торгівлі людьми, до якої долучилося Управління Держпраці в області.

Посадовці Управління проводять просвітницькі та роз’яснювальні заходи для осіб, які планують виїхати за кордон. Під час робочих зустрічей наголошують: якщо вам довелося залишити свою батьківщину через військові дії, або ви зараз плануєте переїжджати, вам доводиться дбати про величезну кількість речей. Будь ласка, не забудьте про безпеку і своїх цифрових ресурсів та каналів комунікації!

У рамках проекту «Посилення спроможностей українських державних органів у сфері кібергігієни та кібербезпеки» за підтримки урядів Німеччини та Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії розроблено буклет з кібергігієни для тих, хто виїжджає за кордон.

Цей буклет подає кілька простих порад, виконання яких дозволить захистити вас бодай від кіберзагроз. Щоб не стати жертвою торгівців людьми:

– сфотографуйте свої документи, майте завжди їх електронні копії;

– збережіть телефонну книгу у хмарному сховищі;

– знайдіть телефони гарячих ліній посольств;

– встановіть на телефон голосовий перекладач, завантажте до нього мовний пакет тієї країни, куди прямуєте.

Завантажити пам’ятку: https://www.osce.org/files/f/documents/8/f/514645.pdf

Дізнатися більше про безпеку праці і трудові права у воєнний час можна на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua  та сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti