Пасажирських перевізників м. Кам’янка попереджено про наслідки незадекларованої зайнятості

16 листопада 2020

На Черкащині триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія серед суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері пасажирських і вантажних перевезень. Фахівці Управління спільно з соціальними партнерами інформують учасників кампанії про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

«Якщо людина погоджується працювати неофіційно, то це ризик для неї самої, бо працівник не захищений у разі настання нещасного випадку, конфлікту з роботодавцем тощо. Деякі недобросовісні роботодавці не укладають належним чином трудовий договір з найманими працівниками, називають роботу так званим «стажуванням» або «випробувальним терміном», що є суттєвим порушенням трудового законодавства і передбачає накладення фінансових санкцій», – наголосив під час спілкування з водіями автовокзалу м. Кам’янка Сергій Руденко.

Фахівець Управління поспілкувався з керівництвом і водіями автовокзалу та роз’яснив наслідки використання незадекларованої праці, наголосив на необхідності дотримання вимог профілактичних заходів на робочих місцях для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.