Підготовці молодих фахівців з охорони праці – підвищену увагу!

28 квітня 2021

Питання якісної підготовки фахівців з охорони праці в Черкаській області надзвичайно актуальне. Про це наголошено під час засідання експертної групи з підготовки студентів за освітньо-професійною програмою «Охорона праці» спеціальності Цивільна безпека Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України. До участі у засіданні приєдналася перший заступник начальника Управління Ірина Щербата.

Як підкреслено, на сьогоднішній день в регіоні не було жодного вищого навчального закладу, в якому б готовили спеціалістів цього напрямку. Черкаський інститут пожежної безпеки є єдиним закладом вищої освіти в області, що готує здобувачів за освітньо-професійною програмою «Охорона праці».

У ВНЗ розробили програму підготовки, затвердили її, і у 2017 році вперше набрали слухачів. На той час в отриманням фахової освіти з охорони праці були зацікавлені 8 осіб. Наразі професію здобувають понад 60 студентів і цього року це буде перший випуск фахівців. Студенти отримують актуальну фахову освіту в поєднанні з можливостями набуття знань з цивільної безпеки, охорони праці та промислової безпеки.

Посадові особи Управління тісно співпрацюють з викладачами і студентами закладу, проводять семінари, надають методичні консультації і рекомендації щодо удосконалення програми «Охорона праці». Так, перший заступник начальника Управління Ірина Щербата у квітні 2021 року провела низку превентивних заходів для студентів Черкаського інституту пожежної безпеки. Під час вебінарів і дистанційних зустрічей посадовець поінформувала про зміни у законодавстві та про стан охорони праці в області і Україні, акцентувала увагу на найважливіших аспектах функціонування системи охорони праці на підприємствах різних галузей економіки.