Порядок отримання дозвільних документів роз’яснено на консультаціях

02 вересня 2022

Завідувач сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці в Черкаській області Василь Юрченко та фахівці сектору протягом серпня 2022 року проконсультували на особистому прийомі та дистанційним шляхом 21 роботодавця та посадових осіб суб’єктів господарювання регіону.

Під час робочих зустрічей увагу акцентовано на питанні спрощеного порядку отримання дозвільних документів під час воєнного стану.

Головні державні інспектори сектору Управління Оксана Батякова і Наталія Яглинська під час надання особистих консультацій роз’яснили представникам підприємств порядок подання документів для реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та декларації про провадження господарської діяльності.

Особливу увагу приділено можливостям електронної подачі документів через Портал електронних сервісів Мінекономіки та центри надання адміністративних послуг.

Представникам підприємств акцентовано на нових формах висновків експертизи щодо стану охорони праці та безпеки промислового виробництва, що затверджуються електронним підписом (наказ Мінекономіки України від 31.12.2021 №1191-21 «Про затвердження форм висновків експертиз»).

Дізнатися більше про зміни у законодавстві можна на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua та сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/