Посадовим особам Центрального міжрегіонального управління Держпраці розповіли про важливість здорового харчування

14 березня 2025

Правильне та збалансоване харчування – це запорука здоров’я та довголіття. Воно забезпечує високий рівень працездатності, покращує розумову діяльність, підвищує імунітет, допомагає уникати різних захворювань, підтримувати нормальну вагу. Про це співробітникам Центрального міжрегіонального управління Держпраці, під час навчального семінару, який відбувся в онлайн-режимі, розповів лікар Київського міського центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України, кандидат медичних наук Отто Стойка.

Фахівець зазначив, що варто запам’ятати кілька простих порад для здорового харчування: «Насолоджуєтеся їжею, але не переїдайте. Не поспішайте під час їжі, щоб повноцінно насолоджуватися стравами. Коли ви їсте занадто швидко або відволікаєтеся – можете з’їсти більше, ніж слід».

Отто Стойка наголосив, що перехід на здорове харчування не обов’язково має бути складним та позбавляти усіх гастрономічних радощів. Навпаки, здорове харчування – це різноманітність, смак та користь. Зробіть маленькі кроки, поступово змінюйте свої харчові звички, і ви відчуєте різницю. Пам’ятайте – ваше здоров’я та самопочуття залежать від того, що ви кладете собі на тарілку.

Детальніше про можливості порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/